Δωρεάν μετάφραση, λεξικό, 81 γλώσσες

Ελληνοαγγλικό μετάφραση

Δωρεάν ελληνοαγγλικό λεξικό, μετάφραση

 


 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε:

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους ρόλους, τη σημερινή εποχή, η Αγγλική γλώσσα είναι η πιο γνωστή για τη λειτουργία της ως η συνηθέστερη γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα διεθνών ειδήσεων υιοθέτησαν την Αγγλική γλώσσα πολλά χρόνια πριν, ενώ το ίδιο το Διαδίκτυο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως Αγγλικό από το ξεκίνημά του. Κάθε φορά που θα έχετε ανάγκη από πληροφορίες σε μια ξένη χώρα, η ασφαλέστερη επιλογή σας σίγουρα θα είναι τα Αγγλικά. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την Αγγλική γλώσσα, ως μια απλή μητρική γλώσσα για τις χώρες του Αγγλοσαξονικού κόσμου. Αντιθέτως, τα Αγγλικά έχουν ένα πολύ πιο εξέχων ρόλο ως μια κοινή γλώσσα, μια γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους, που ο ένας δεν ομιλεί τη γλώσσα του άλλου. Είναι αυτή η πτυχή της Αγγλικής γλώσσας, που επιτρέπει σε έναν Ιάπωνα και έναν Πολωνό να λάβουν μέρος στην ίδια συζήτηση, παρά το χάσμα των πολιτισμικών τους διαφορών. Συνεπώς, δεν είναι παράξενο το γεγονός, ότι τα Αγγλικά είναι μια από τις συνηθέστερα διδασκόμενες ξένες γλώσσες, σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι αξιοποιείται όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Περιέργως, χάρη στο ρόλο τους ως μια κοινή γλώσσα, τα Αγγλικά έχουν αρκετά να κάνουν, σε σχέση με ένα φαινόμενο που έχει κατακτήσει το σημερινό μας κόσμο – την παγκοσμιοποίηση. Φέρνοντας ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους, καλύπτοντας αργά το κενό που αφήνει οποιαδήποτε πολιτισμική διαφορά υπάρχει, η Αγγλική γλώσσα μπορεί να μετατρέψει τις διαχωρισμένες κι απομονωμένες χώρες, σε μεγάλες κοινότητες, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ τους την ίδια γλώσσα και τα ίδια πολιτισμικά πρότυπα. Ενώ μερικοί θεωρούν αυτή την ιδιότητα ως κατάρα, φοβούμενοι ίσως για την πολιτισμική τους ποικιλομορφία, άλλοι την υποδέχονται ως μια ευλογία, που τελικά σπάει τους φραγμούς, οι οποίοι ίσως είναι η αιτία για αιώνες ανθρώπινων συγκρούσεων που μαστίζουν την ανθρωπότητα και έχουν ως αποτέλεσμα αμέτρητες απώλειες. Οποιαδήποτε άποψη κι αν αποφασίσουμε να αποδεχθούμε, δεν υπάρχει αντίρρηση ότι τα Αγγλικά κατέχουν ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην παγκοσμιοποίηση, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά. 

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε:

Η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας, μια επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η γλώσσα του πολιτισμού και η γλώσσα της επιστήμης – η Ελληνική γλώσσα μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλά ονόματα. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν είναι, ότι δεν είναι μόνο μία η Ελληνική γλώσσα: πολλές και διαφορετικές παραλλαγές υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν.

Παρά τους αιώνες που έχουν περάσει, είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι τα Ελληνικά που ομιλούνταν στην Αρχαία Ελλάδα δε διαφέρουν και πολύ από τα κοινά Ελληνικά που ομιλούνται τη σήμερον ημέρα. Για την ακρίβεια, ένας σύγχρονος ομιλητής της Ελληνικής γλώσσας δεν θα μπορούσε εύκολα να καταλάβει Αρχαία Ελληνικά, παρόλο που η απόσταση μεταξύ των δύο σίγουρα είναι μικρότερη από αυτή μεταξύ των Σύγχρονων Αγγλικών με τα Αγγλοσαξονικά. Ουσιαστικά, η Ελληνική γλώσσα κατόρθωσε να κρατήσει ένα είδος ακεραιότητας, το οποίο επέτρεψε τη διατήρησή της, κατά τη διάρκεια των αιώνων της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δε μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να συνειδητοποιήσει, ότι ένα έθνος πιθανώς δε θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα σύγχρονο γενικό πλαίσιο, χρησιμοποιώντας μια υπερβολικά αρχαϊκή γλώσσα. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου πολλοί προσπάθησαν απλά να αποφασίσουν, ποια παραλλαγή της γλώσσας θα έπρεπε να χρησιμοποιείται. Η Δημοτική Ελληνική γλώσσα φάνηκε ότι ανέλαβε το ρόλο της καθημερινής γλώσσας, εκείνης των δημοφιλών συζητήσεων, η οποία ήταν για να ομιλείται από τις μάζες, ενώ οι άλλες, οι πιο συντηρητικές ομάδες και τα πολιτικά κόμματα επιθυμούσαν την επιστροφή στην παλιά, καθαρή μορφή της γλώσσας, γι’ αυτό και δημιούργησαν την Καθαρεύουσα, τη γλώσσα που έπρεπε να είναι η γλώσσα της μορφωμένης επικοινωνίας, αυτή της εκπαίδευσης, της διοίκησης και της λογοτεχνίας. Τελικά, η λύση ήταν πρακτική και συμβιβαστική, καθώς δημιουργήθηκε ένα πρότυπο της Νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο συμπεριέλαβε στοιχεία κι από τις δύο παραλλαγές, ενώ σήμερα αποτελεί τη γλώσσα επικοινωνίας, για όλους τους τομείς της ζωής στην Ελλάδα.

Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τους πρώτους αιώνες του ανθρώπινου πολιτισμού, η Ελληνική γλώσσα ακόμα διατηρεί κάτι από την αρχαία της αίγλη, ακόμα και στην πιο σύγχρονη παραλλαγή της, υποστηρίζοντας την κληρονομιά των αιώνων πολιτισμού, φιλοσοφίας και λογοτεχνίας της Ελλάδας.